Women Back to Work
Συχνές Ερωτήσεις

 1. Τι είναι το πρόγραμμα Women Back to Work και τι περιλαμβάνει;

  Το Women Back to Work είναι ένα πρόγραμμα επιμόρφωσης που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της Τράπεζας Πειραιώς και απευθύνεται σε όλες τις γυναίκες που στοχεύουν να επιστρέψουν δυναμικά στην αγορά εργασίας.
  Στόχος του προγράμματος είναι να προσφέρει στις συμμετέχουσες μια ολοκληρωμένη προσέγγιση που θα τις υποστηρίξει στην πραγματοποίηση των στόχων τους.

 2. Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα;

  Tο πρόγραμμα Women Back to Work αποτελείται από δύο σκέλη:
  I. Eπιμόρφωση (training) συνολικής διάρκειας 32 ωρών σε 4 ενότητες, που έχουν διαμορφωθεί από την ομάδα του Executive Education του Alba Graduate Business School, The American College of Greece.
  II. Mentoring, ειδικά σχεδιασμένο για την ανάπτυξη των οριζόντιων δεξιοτήτων των συμμετεχουσών, την προσωποποιημένη καθοδήγηση και την εμβάθυνση των γνώσεων, από την ομάδα των 100mentors, συνεργαζόμενοι με έμπειρους μέντορες που εκπροσωπούν κορυφαίες επιχειρήσεις. Για αυτό το σκέλος χρειάζεται ενασχόληση 20-40 λεπτών την εβδομάδα ανά συμμετέχουσα.

 3. Ποιος μπορεί να συμμετέχει στο πρόγραμμα;

  Γυναίκες, ηλικίας άνω των 18, από όλη την Ελλάδα, που έχουν ως στόχο την ένταξή τους στην αγορά εργασίας μέσα στους επόμενους 6 μήνες, έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα.

 4. Ποιος υλοποιεί το πρόγραμμα;

  Το πρόγραμμα Women Back to Work δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της Τράπεζας Πειραιώς και υλοποιείται από τους 100mentors και το Alba Graduate Business School, The American College of Greece. Το Alba Graduate Business School αναλαμβάνει το σκέλος της Επιμόρφωσης, παρέχοντας εξειδικευμένα εκπαιδευτικά προγράμματα με στόχο την υποστήριξη της γυναικείας ενδυνάμωσης. Οι 100mentors είναι υπεύθυνοι για το σκέλος του Mentoring, καθώς επίσης και για το σχεδιασμό και την ομαλή διεξαγωγή του προγράμματος.

 5. Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν;

  Ναι, η συμμετοχή στο πρόγραμμα Women Back to Work είναι εντελώς δωρεάν.

 6. Πού/Πότε μπορώ να δηλώσω συμμετοχή;

  Για να δηλώσετε συμμετοχή πρέπει να συμπληρώσετε ηλεκτρονική φόρμα. Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι και τις 27 Μαρτίου 2023 και θα ακολουθήσει αξιολόγηση των αιτήσεων

 7. Πόσο καιρό διαρκεί το πρόγραμμα;

  Το πρόγραμμα είναι τρίμηνης διάρκειας. Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται σε προσυμφωνημένες ημέρες και ώρες για τις οποίες οι συμμετέχουσες θα ενημερωθούν πριν την έναρξη του προγράμματος.

 8. Πώς θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα;

  Το πρόγραμμα θα διεξαχθεί εξ ολοκλήρου διαδικτυακά, εξ αποστάσεως. Έτσι, οι συμμετέχουσες έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα από όπου κι αν βρίσκονται.

 9. Χρειάζεται ειδικός εξοπλισμός για να παρακολουθήσω το πρόγραμμα;

  Θα χρειαστείτε μόνο Η/Υ, laptop, tablet ή smartphone και σταθερή σύνδεση στο διαδίκτυο για να παρακολουθήσετε τις συναντήσεις στο πλαίσιο της επιμόρφωσης, ενώ για τις ανάγκες του mentoring, θα χρειαστεί να κατεβάσετε στο κινητό σας την εφαρμογή 100mentors.

 10. Τι προσφέρει το Μentoring στο πρόγραμμα και τι θα πρέπει να κάνω;

  Το mentoring σας δίνει τη δυνατότητα να εμβαθύνετε σε θέματα που θα σας παρουσιάσουν οι εκπαιδευτές στο πλαίσιο της επιμόρφωσης και να λαμβάνετε προσωποποιημένη απάντηση και καθοδήγηση για την εξέλιξη των ερωτήσεων και την καλλιέργεια των δεξιοτήτων σας.

  Συγκεκριμένα, για κάθε ενότητα της επιμόρφωσης, θα καλείστε να θέτετε ερωτήσεις μέσω της εφαρμογής 100mentors. Έπειτα, οι μέντορες, που είναι εξειδικευμένοι επαγγελματίες και εκπαιδευτές, θα σας απαντούν, προσφέροντάς σας τις γνώσεις, την εμπειρία τους και τις συμβουλές τους.

  Επιπλέον, κάθε σας ερώτηση θα αξιολογείται ως προς βασικές οριζόντιες δεξιότητες (κριτική σκέψη, επίλυση προβλημάτων και δημιουργικότητα). Συνεχίζοντας την ασύγχρονη συζήτηση με τους μέντορές σας μέσω των ερωτήσεών σας και των απαντήσεών τους, θα έχετε την ευκαιρία να βελτιώσετε τις δεξιότητες αυτές, που παίζουν σημαντικό ρόλο στην καθημερινότητά σας, στις σχέσεις σας με συνεργάτες και συναδέλφους και στην επαγγελματική σας εξέλιξη.

 11. Σε ποια γλώσσα θα πραγματοποιηθεί το πρόγραμμα;

  Και τα δύο σκέλη της δράσης θα διεξαχθούν στα ελληνικά. Ωστόσο, είναι επιθυμητό ένα βασικό επίπεδο γνώσης αγγλικών, γιατί θα συναντήσετε αγγλική ορολογία τόσο στο πλαίσιο της επιμόρφωσης όσο και κατά την χρήση της εφαρμογής 100mentors.

 12. Ποιες είναι οι υποχρεώσεις μου, αν συμμετάσχω στο πρόγραμμα;

  Προκειμένου να λάβετε βεβαίωση ολοκλήρωσης του προγράμματος, η συμμετοχή σας είναι απαραίτητη και στα δύο σκέλη του προγράμματος (Επιμόρφωση & Mentoring). Συγκεκριμένα, για την επιτυχή ολοκλήρωσή του, απαιτείται:
  Α) Παρακολούθηση κατ’ ελάχιστον του 80% των διδασκόμενων ωρών της επιμόρφωσης
  Β) Παρακολούθηση εργαστηρίου δεξιοτήτων
  Γ) Απόκτηση του πιστοποιητικού ανάπτυξης οριζόντιων δεξιοτήτων (Certificate in Soft Skills Training) μέσω της δημιουργίας συζητήσεων με μέντορες στο 100mentors app.

 13. Θα πρέπει να ακολουθήσω κάποιου είδους προετοιμασία προκειμένου να συμμετάσχω στο συγκεκριμένο πρόγραμμα;

  Όχι, δεν χρειάζεται να προετοιμαστείτε για τη συμμετοχή σας στο πρόγραμμα.

 14. Ποια είναι τα επόμενα βήματα μετά τη δήλωση συμμετοχής;

  Μετά την υποβολή της αίτησης συμμετοχής, θα χρειαστεί να συμμετέχετε σε μία μικρής διάρκειας συνέντευξη. Έπεται η φάση της αξιολόγησης, όπου ένας εκπρόσωπός μας θα σας ενημερώσει για την εξέλιξη της αίτησής σας.

 15. Σε ποιον μπορώ να απευθυνθώ αν έχω περισσότερες απορίες για το πρόγραμμα;

  Για οποιαδήποτε απορία μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο email: womenbacktowork@100mentors.com