Women Founders and Makers
Συχνές Ερωτήσεις

 1. Τι είναι το πρόγραμμα Women Founders and Makers;

  Το Women Founders and Makers είναι ένα δωρεάν εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Τράπεζας Πειραιώς με σκοπό την ενδυνάμωση και υποστήριξη γυναικών που είτε θέλουν να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση είτε να αναπτύξουν την ήδη υπάρχουσα. Στόχος του προγράμματος είναι να προσφέρει στις συμμετέχουσες μια ολοκληρωμένη εκπαιδευτική προσέγγιση που θα υποστηρίξει και θα ενδυναμώσει τις συμμετέχουσες στην πραγματοποίηση των στόχων τους.

 2. Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα;

  Tο πρόγραμμα Women Founders and Makers αποτελείται από δύο σκέλη:
  I. Eπιμόρφωση (training) συνολικής διάρκειας 34 ωρών σε 4 ενότητες, που έχουν διαμορφωθεί από την ομάδα του Κέντρου Επιχειρηματικότητας AHEAD – Alba Hub for Entrepreneurship and Development του Alba Graduate Business School, The American College of Greece.
  II. Mentoring, ειδικά σχεδιασμένο για την ανάπτυξη των οριζόντιων δεξιοτήτων των συμμετεχουσών, την προσωποποιημένη καθοδήγηση και την εμβάθυνση των γνώσεων, από την ομάδα των 100mentors, συνεργαζόμενοι με έμπειρους μέντορες που εκπροσωπούν κορυφαίες επιχειρήσεις. Για αυτό το σκέλος χρειάζεται ενασχόληση 20-40 λεπτών την εβδομάδα ανά συμμετέχουσα.

 3. Ποιος μπορεί να συμμετέχει στο πρόγραμμα;

  Το πρόγραμμα είναι ανοιχτό σε γυναίκες ηλικίας άνω των 18, από όλη την Ελλάδα, που έχουν ως στόχο την ίδρυση νέας επιχείρησης ή την ανάπτυξη υφιστάμενης μέσα στους επόμενους 6 μήνες.

 4. Ποιος υλοποιεί το πρόγραμμα;

  Το πρόγραμμα Women Founders and Makers δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της Τράπεζας Πειραιώς και υλοποιείται από τους 100mentors και το Alba Graduate Business School, The American College of Greece. Το Alba Graduate Business School αναλαμβάνει το σκέλος της Επιμόρφωσης, παρέχοντας εξειδικευμένα εκπαιδευτικά προγράμματα με στόχο την υποστήριξη της γυναικείας ενδυνάμωσης. Οι 100mentors είναι υπεύθυνοι για το σκέλος του Mentoring, καθώς επίσης και για το σχεδιασμό και την ομαλή διεξαγωγή του προγράμματος.

 5. Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν;

  Ναι, η συμμετοχή στο πρόγραμμα Women Founders and Makers είναι εντελώς δωρεάν.

 6. Πού/Πότε μπορώ να δηλώσω συμμετοχή;

  Οι αιτήσεις για τη δράση Women Founders and Makers του προγράμματος EQUALL ολοκληρώθηκαν στις 27 Μαρτίου 2023 στις 23:59.

 7. Πόσο καιρό διαρκεί το πρόγραμμα;

  Το πρόγραμμα είναι τρίμηνης διάρκειας. Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται σε προσυμφωνημένες ημέρες και ώρες για τις οποίες οι συμμετέχουσες θα ενημερωθούν πριν την έναρξη του προγράμματος.

 8. Πώς θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα;

  Το πρόγραμμα θα διεξαχθεί εξ ολοκλήρου διαδικτυακά, εξ αποστάσεως. Έτσι, οι συμμετέχουσες έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα από όπου κι αν βρίσκονται.

 9. Χρειάζεται ειδικός εξοπλισμός για να παρακολουθήσω το πρόγραμμα;

  Θα χρειαστείτε μόνο Η/Υ, laptop, tablet ή smartphone και σταθερή σύνδεση στο διαδίκτυο για να παρακολουθήσετε τις συναντήσεις στο πλαίσιο της επιμόρφωσης, ενώ για τις ανάγκες του mentoring, θα χρειαστεί να κατεβάσετε στο κινητό σας την εφαρμογή 100mentors.

 10. Τι προσφέρει το mentoring στο πρόγραμμα και τι θα πρέπει να κάνω;

  Το mentoring σας δίνει τη δυνατότητα να εμβαθύνετε σε θέματα που θα σας παρουσιάσουν οι εκπαιδευτές στο πλαίσιο της επιμόρφωσης και να λαμβάνετε προσωποποιημένη απάντηση και καθοδήγηση για την εξέλιξη των ερωτήσεων και την καλλιέργεια των δεξιοτήτων σας. Συγκεκριμένα, για κάθε ενότητα της επιμόρφωσης, θα καλείστε να θέτετε ερωτήσεις μέσω της εφαρμογής 100mentors. Έπειτα, οι μέντορες, που είναι εξειδικευμένοι επαγγελματίες και εκπαιδευτές, θα σας απαντούν, προσφέροντάς σας τις γνώσεις, την εμπειρία τους και τις συμβουλές τους.

  Επιπλέον, κάθε σας ερώτηση θα αξιολογείται ως προς βασικές οριζόντιες δεξιότητες (κριτική σκέψη, επίλυση προβλημάτων και δημιουργικότητα). Συνεχίζοντας την ασύγχρονη συζήτηση με τους μέντορές σας μέσω των ερωτήσεών σας και των απαντήσεών τους, θα έχετε την ευκαιρία να βελτιώσετε τις δεξιότητες αυτές, που παίζουν σημαντικό ρόλο στην καθημερινότητά σας, στις σχέσεις σας με προμηθευτές, συνεργάτες και υπαλλήλους σας, καθώς και στη διαχείριση της επιχείρησής σας.

 11. Σε ποια γλώσσα θα πραγματοποιηθεί το πρόγραμμα;

  Και τα δύο σκέλη της δράσης θα διεξαχθούν στα ελληνικά. Ωστόσο, είναι επιθυμητό ένα βασικό επίπεδο γνώσης αγγλικών, γιατί θα συναντήσετε αγγλική ορολογία τόσο στο πλαίσιο της επιμόρφωσης όσο και κατά την χρήση της εφαρμογής 100mentors.

 12. Ποιες είναι οι υποχρεώσεις μου, αν συμμετάσχω στο πρόγραμμα;

  Προκειμένου να λάβετε βεβαίωση ολοκλήρωσης του προγράμματος, η συμμετοχή σας είναι απαραίτητη και στα δύο σκέλη του προγράμματος (Επιμόρφωση & Mentoring). Συγκεκριμένα, για την επιτυχή ολοκλήρωσή του, απαιτείται:
  Α) Παρακολούθηση κατ’ ελάχιστον του 80% των διδασκόμενων ωρών της επιμόρφωσης
  Β) Παρακολούθηση εργαστηρίου δεξιοτήτων
  Γ) Απόκτηση του πιστοποιητικού ανάπτυξης οριζόντιων δεξιοτήτων (Certificate in Soft Skills Training) μέσω της δημιουργίας συζητήσεων με μέντορες στο 100mentors app.

 13. Θα πρέπει να ακολουθήσω κάποιου είδους προετοιμασία προκειμένου να συμμετάσχω στο συγκεκριμένο πρόγραμμα;

  Όχι, δεν χρειάζεται να προετοιμαστείτε για τη συμμετοχή σας στο πρόγραμμα.

 14. Ποια είναι τα επόμενα βήματα μετά τη δήλωση συμμετοχής;

  Σε περίπτωση που επιλεγείτε για το πρόγραμμα, θα χρειαστεί να συμμετέχετε σε μία μικρής διάρκειας συνέντευξη, από την οποία θα κριθεί η τελική σας συμμετοχή. Θα ενημερώνεστε για την πορεία της αίτησής σας μέσω e-mail.

 15. Σε ποιον μπορώ να απευθυνθώ αν έχω περισσότερες απορίες για το πρόγραμμα;

  Για οποιαδήποτε απορία μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο email: womenfoundersandmakers@100mentors.com